Voorseizoen 20/21 & Corona

Beste Heimussen en Heimussinnen,

Als carnavalsvereniging zijn we druk bezig met de voorbereidingen van het carnavalsseizoen 2020/2021. Tijdens deze voorbereidingen worden we als zovelen geconfronteerd met de maatregelen welke verbonden zijn aan het coronavirus.

Inmiddels is er diverse malen uitvoerig overleg geweest met Stichting Openbaar Karnaval Cuijk (SOKC) en onze zusterverenigingen over deze lastige en vervelende situatie.

Natuurlijk kunnen we als carnavalsverenigingen achterover leunen en afwachten waar de overheid mee komt en pas gaan bewegen als de maatregelen e.e.a. toelaten. We hebben besloten dat zeker niet te doen en zullen de komende periode gebruiken om te kijken of er alternatieven kunnen worden ontwikkeld om toch tegemoet te komen aan de maatregelen. Dat dit geen gemakkelijke klus is mag duidelijk zijn.

Op dit moment moet er rekening gehouden worden dat de activiteiten die plaatsvinden in het “voorseizoen” zeker niet zullen plaatsvinden zoals dat normaal gesproken zou zijn. Door alle beperkingen vragen we ons af of we het carnavalsfeest kunnen organiseren waarbij we ieders veiligheid en gezondheid kunnen garanderen. Bovendien is carnaval een feest van ontmoeten en hoe gaan we dat doen op 1,5 m afstand. We vrezen, en zien in de praktijk, dat naarmate het feest vordert de anderhalve meter regel niet nageleefd kan worden. Kortom, het feest kan niet georganiseerd worden zonder concessies te doen aan sfeer en gezelligheid.

Natuurlijk duurt het nog een aantal maanden voor het carnaval is en kan er nog van alles gebeuren. Daar houden we terdege rekening mee en achter de schermen wordt hard nagedacht over mogelijke alternatieven.

We prijzen ons gelukkig dat de verschillende verenigingen binnen de gemeente goed samenwerken binnen de SOKC en met één geluid naar buiten komen. De situatie kan per kerkdorp echter verschillen in de mogelijkheden of alternatieven, maar op voorhand is er dus een streep gezet door het voorseizoen zoals gebruikelijk was. Dus geen nieuwe prins, geen zangfestijnen, prinsenbals en -recepties en pronkzittingen. Door deze maatregelen komt tevens onze donateursaktie te vervallen en wordt er dit seizoen geen carnavalskrant uitgebracht. Onze sponsoren en adverteerders worden hiervan op de hoogte gesteld.

We blijven zoeken naar mogelijkheden en zullen, zodra daar iets meer over bekend is, zeker mee naar buiten komen.

Namens het bestuur CV de Heimussen

John Poels